måndag 30 december 2019

Kvartalets inköp: Bahnhof

Då fanns det äntligen tillräckligt med utedelningspengar i aktiedepån för att kunna köpa på sig lite aktier igen (jag har sedan en tid tillbaka inte tillfört några nya pengar till aktiedepån och avser inte att göra det under de närmaste två åren heller).

Denna gång föll valet på att utöka i en för 2019 ny aktie i samlingen:

2019-12-30: 1000 st Bahnhof för 25,81 kr/aktie


 Inte världens snyggaste logga, men vad gör väl det.

Detta är betydligt dyrare senast jag köpte aktier i Bahnhof för ungefär ett halvår sedan (då köpte jag för 21,60 kr/aktie). Jag äger nu 7000 st aktier i Bahnhof med en genomsnittlig köpkurs på 23,58 kr, dvs ca 9,6% lägre än dagens kurs.

Med en direktavkastning på 2,12% är det inget för utdelningsfundamentalisterna, men jag avser att köpa fler aktier i Bahnhof i framtiden.

4 kommentarer:

  1. Kul att se någon annan som gillar bolaget. Jag tror att man kan leverera bra resultat under 2020 eftersom man höjt avgifterna under andra halvan av 2019. Elmentica är ju fortfarande rätt osäkert men tror på positiv kursutveckling när det blir mer tydligt hur det projektet kommer gå. Lycka till :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack detsamma! :-) Det glädjer mig att jag inte är ensam i min tro. Jag tror att den starka profileringen på integritet kommer att betala sig även framöver.

      Radera
  2. Trevligt köp! Jag har några aktier i bolaget i min så kallade Tillväxtportfölj :)

    Gott Nytt År!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Perfekt - då blir det tillväxt med andra ord! :-)

      Radera