fredag 30 mars 2018

2018-Q1: Aktieportföljens utveckling, fördelning och värde

Vi har upplevt den sista handelsdagen för kvartalet och kan därmed summera. "Något turbulent" kan man väl sammanfatta kvartalet med. Detta har även avspeglats i portföljerna, där t ex aktieportföljen åkt lite upp och ner:


Det är naturligtvis trevligt att ligga på plus (och över index) för tillfället. Jag tror dock att det kommer att bli turbulent framöver med kanske lite mer tal om strafftullar, kärnvapen (Nordkorea, Iran) och varför inte lite gammal hederlig Eurokris där jag tror att t ex våra vänner i Italien säkerligen kan komma med lite dåliga nyheter inom en inte alltför lång framtid.

Utdelningar värda totalt 21 517 kr (före skatt) har trillat in i portföljen från Statoil, Handelsbanken B och Castellum. Egon tackar och tar emot.


Innehaven är fördelade enligt nedan:

Spiltan 14%
Statoil 13%
Lundbergföretagen 12%
Industrivärden C 12%
Investor B 11%
Telia 9%
Castellum 7%
BlackPearl 6%
Handelsbanken B 6%
H&M 5%
Skanska B 3%
Advenica 3%

Jag har inte så mycket kassa i portföljen, så det kommer förmodligen inte att bli något inköp detta kvartal, men jag syndade litegrann och genomförde ett byte från B till A aktier i Handelsbanken (se inlägg).

Aktieportföljen är i skrivande stund värd 3 779 827 kronor. Denna siffra inkluderar mitt lilla index vs. hedge experiment, så låt oss ta en snabb titt på hur det går:

Det vill till att hedgefonden skärper sig. (Klicka för större bild.)

På tal om detta kan jag tipsa om att bloggrannen Besser uppmärksammat att vadet mellan Warren Buffet och en hedgefond firma (dvs det riktiga index vs hedge :-) ) är över, se här.




2 kommentarer:

  1. Skönt att hålla nollan, bra jobbat!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. Även om skillnaden är liten tar jag hellre +0,88% per kvartal än 0. Med din eminenta sparkalkylator blir det ju pengar det med över tid. :-)

      Radera