söndag 31 juli 2016

Koncentrationsförmåga och strategier
Jag känner mig gammal när jag påtalar behovet av lite gammalt hederligt koncentrerat arbete utan inslag av att titta på sin telefon eller platta stup i kvarten (eller rättare sagt minst en gång varannan minut). Lika gammal känner jag mig när jag inte hänger med på vad som händer inom bekantskapskretsen på Facebook. Egoist som jag är struntar jag faktiskt i vad ni åt till lunch, var ni var igår osv.

Ett intressant inlägg om "deep work" och AI, can ni hitta på Spezzaturians (dvs Mikael Sydings) blogg här.

Kanske spiller detta tänk över på hur vi investerar och en växande oförmåga att hålla fast vid beslutad strategi, eftersom vi förväntar oss snabba (och positiva såklart) resultat. Att byta strategi om den är felaktig är naturligtvis rätt sak att göra, men hur snart kan man avgöra detta egentligen? (Jag vill hävda att det tar åtminstone en konjunkturcykel, dvs upp- och nedgång. Med andra ord tar detta flera år.)

För er som inte har någon strategi och/eller målsättning kring ert sparande och investeringar råder jag er att skaffa och skriva ner dessa å det snaraste. Det finns många bloggar man kan få fin inspiration från. Eftersom mitt namn antyder viss dryghet (Egon = ego) vill jag hävda att ni hittar de bästa här, i form av strategi för aktier, fonder och målsättning. Skämt åsido, kolla runt, välj något som du tror passar dig, skriv ner och håll dig till denna strategi i minst tre år.


1 kommentar:

  1. behöver du ett lån? Har du letat efter var du kan få lån? Har du försökt få något lån? ansök sedan nu på? (christywalton355@gmail.com) om du vill få ett överkomligt lån. Lån erbjuds här till en mycket låg ränta på 2%. Kontakta oss nu om du är intresserad.

    SvaraRadera