lördag 13 januari 2018

Aktieportföljens värde över tid

Efter att ha presenterat innehavens fördelning i portföljen över tid har det blivit dags för att också redovisa det faktiska värdet över tid.

Detta är värdet på den depå som förutom mitt aktieinnehav också innehåller mitt index vs hedge experiment. Över tid har jag satt in 3 miljoner till mitten av 2017 och räknar inte med att sätta in mer pengar under överskådlig tid.


Aktiedepåns värde över tid (klicka för större bild).

Som ni kan se hör jag inte till de bloggare där portföljen alltid går plus. 

Efter ett mycket bra 2016 har jag legat stadigt runt 25% i positivt värde jämfört med insatt kapital. Det är ju inte så illa särskilt när man betänker att det på ett värde av 3 miljoner motsvarar 750 000 kronor. Pengar det med som det brukar heta, även om det procentuellt sett inte är så imponerande jämfört med andra superbloggare!

3 kommentarer:

 1. Det hjälper alltid att ha pengar om man vill göra fler pengar.

  Vilken fantastisk tillväxt du har haft! Har du skrivit något om varifrån pengarna kommer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Daniel. Pengarna kommer ursprungligen från många års sparande från tidigare jobb som varit (mycket) välbetalda. Dessa har över tid förts över till aktiedepån och motsvarar tyvärr på intet sätt intjäningsförmågan. Numera tjänar jag inte lika mycket pengar, så jag förväntar mig absolut inte samma tillväxt i kapitalet från nyinsättningar.

   Radera
 2. Gött! Du är i princip på mitt måltal. Är du singel Egon?

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...