lördag 12 februari 2022

Usel tajming

Såhär en dryg månad senare visar det sig att min plötsligt aktiva handel vid senaste kvartaltsslutet visade sig vara fel. En påminnelse till den lilla läsekretsen om att inte göra som jag.

Jag bytte alltså ut Telia och IPCO (International Petroleum Corporation) mot Essity och Kinnevik. Det är ingen munter jämförelse i skrivande stund:


Ja, ni ser ju själva - aktier som både gått plus och bättre än index byttes mot det motsatta. Ja ja, tiden får väl utvisa om det visar sig rätt eller inte.

Av större vikt: Man hoppas att det inte blir krig i Europa inom kort (och på sikt också för den delen).

3 kommentarer:

 1. Så där blir det ibland, men det kan se helt annorlunda ut om ett halvår. I princip därför jag har minimerat mina säljtransaktioner nuförtiden och diversifierar KRAFTIGT mellan bolag, branscher, valutor osv. Säljbesluten försvinner, kvar blir bara inköpsbeslut :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så har det varit för mig i många är: Bara inköpsbeslut. Inte alla framgångsrika sett till nuvarande värdering (t ex H&M), men "styrkt" av de byten jag skrev om ovan, ser det ut som att jag återgår till din strategi.

   Tack för kommentar.

   Radera
 2. Jag ligger själv tungt i IPCO men gick temporärt ur vid fel tillfälle och självklart missade jag ca 15% av uppgången nu senaste månaderna. Sånt här påminner mig om varför "hoppa in och ut" är "risky".

  SvaraRadera