onsdag 1 februari 2017

Trafikgenererande inlägg - en styggelse?

Vissa av de som skriver i bloggosfären är ju intresserade av att driva så mycket trafik som möjligt till sina bloggar. I vissa fall för att tjäna pengar via annonser, i andra fall kanske av andra anledningar.

Jag har ju annonser på min blogg, men har ännu aldrig fått någon utbetalning och ser inte att jag rimligen kommer att kunna få någon rimlig ekonomisk avkastning på mitt lilla skrivande. Jag håller dem (åtminstone hyfsat) diskreta. För mig och många andra är detta en hobby och ett sätt att sortera tankarna och i vissa fall få andra vinklingar på det egna tänkandet via kommentarer (tack).

Det är också med glädje jag läser många bloggar, bl a de som jag länkar till i kolumnen till höger.Skulle jag dock vilja maximera trafiken till bloggen skulle ni se mer av följande inlägg (med risk för att göra mig till personan non grata i hela bloggosfären):

1) Kort information om någon ny ETF eller annan typ av fond som jag själv inte äger andelar i. Gärna med affiliate länk eller motsvarande.

2) Månadsvisa uppdateringar om hur portföljerna går, samt mitt lilla index vs. hedge experiment. (Nu får ni "nöja" er med uppdatering runt varje kvartal på ett ungefär.)

3) Länkar till några av mina tio (minst) Sharpeville portföljer, där jag investerar små pengar i många olika portföljer och lyfter fram de som för tillfället gått bäst.

4) Veckoinlägg som talar om hur börsen har gått, några andra valda nyheter samt länkar till vissa bloggkumpaners inlägg.

5) Inlägg om aktier jag själv inte äger eller ens har för avsikt att överväga att köpa in mig i. Gärna exotiska.

6) Hur mycket av lönen jag lyckats lägga undan varje månad och vilka aktier jag investerar dessa pengar i.

7) Frekventa köp till små belopp, som naturligtvis vart och ett kan generera ett inlägg. (Jag köper ju endast kvartalsvis, så denna typ av inlägg skulle också innebära att jag ändrade mina regler - glöm det!)

8) Spekulation kring utdelningstillväxt inför bolagens rapporter.

9) Utskick av nyhetsbrev med syfte att du ska klicka vidare till inlägg (här vill jag ge en eloge till bloggrannen Spartacus nyhetsbrev som jag tycker är informativa i sig och inte känns som reklam. Andra har jag valt att sluta prenumerera på.)

10) Och naturligtvis - provocerande rubriker!

Känns något av ovanstående igen?

Missförstå mig nu rätt: Jag tycker det är toppen att det finns intresse för investeringar i aktier, ekonomi etc. och uppskattar många av de bloggar och blogginlägg som förekommer. Jag hoppas dock innerligt att alla tänker till själva och inte anammar någon annans stil bara för att kunna generera trafik till sina respektive bloggar.

Och - glöm inte bort: Börsen kan gå ner med 30% (eller mer) med start imorgon. Det har hänt och kommer sannolikt att hända igen. Inga träd växer till himmelen. (Jag undrar hur många av oss - inklusive mig själv - som kommer att ha disciplin att följa våra strategier i ett sådant läge.)

43 kommentarer:

 1. Hej Egon. Snålgrisen kommer inte att ha någon reklam på sidan i syfte att tjäna pengar. Och reklam som inte bidrar till intäkter känns helt meningslösa. För oss är bloggen ett sätt att på ett lättsamt sätt skriva av sig lite samt att få dokumentation om "resan".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentar. Jag ska ta mig en titt på din blogg inom kort.

   Radera
  2. Ditt " Och reklam som inte bidrar till intäkter känns helt meningslösa" Känns inte helt färdigtänkt. Jag gör reklam för Barncancerfonden på min sida och det känns högst meningsfullt. Dessutom ger det inte mig något ersättning över huvud taget, Det är också den enda reklamen jag kan tänka mig på min blogg.

   Mvh // Procentpanik

   Radera
 2. Var och en blir salig på sin karamell... Håller med dig om en del av det du skriver men jag tycker det hela kommer ner till om man som läsare vill läsa det som skrivs eller inte och därefter göra ett val. Som skribent å andra sidan ska jag inte sticka under stolen men att jag tycker det är fantastiskt kul både med många besökare och mer intäkter, om hurovida jag gör clickbait inlägg får nog någon annan avgöra...

  Ha det fint!

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-) "Salig på sin karamell" - ett uttryck jag aldrig hört förut.

   Det är naturligtvis upp till var och en att skriva hur/vad han/hon vill och upp till oss läsare att avgöra om det är värt att läsa eller inte.

   Radera
 3. Hej Egon

  Jag har faktiskt väntat på det här inlägget efter din kommentar hos Chansar mest för jag har inte tänkt på inlägg som trafikgenererande. Jag skummar rubrik och kanske lite av texten och konstaterar att jag vill läsa det i sin helhet eller inte.

  Flera av dina punkter har vi nog lite olika åsikter om men några kan jag köpa att de kan vara lite märkliga. Några av punkterna ovan beror nog också på läsarens respektive bloggarens olika synvinkel. Jag skriver exempelvis månadsuppdateringar med portföljen som bas och de inläggen är den del av bloggen jag ser allra mest som min dagbok och har verkligen inget med trafik att göra :-) Sen att många kan tycka att inlägget är ointressant det förstår jag eftersom det inte främst är riktat till mina läsare utan till mig och jag har diskuterat det ibland men som sagt handlar det och andra inlägg ofta om vilket perspektiv på skrivandet man har.

  Slutsats - Alla är vi olika, jag läser med glädje vad ekonomibloggarna producerar men jag väljer det jag tycker verkar intressant och jag hoppas att andra gör det också för då kommer skribenten förr eller senare byta taktik om det inte är någonting hen brinner verkligen för. (Det kommer ta tid innan jag slutar med billiga recept på min blogg oavsett klagolåt :-) )

  Ha det gött nu

  //Att Välja Lycka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej AVL! Jag läser din blogg med stort intresse. Även i mitt fall är det en form av dagbok och att sortera tankarna. Jag tycker faktiskt det har hjälpt mig att bli mer disciplinerad eftersom jag vet att jag måste "stå till svars" gentemot en (liten) skara av läsare.

   Tack för att du läser och kommenterar!

   Radera
  2. Och: Billiga recept uppskattas!

   Radera
 4. Håller helt och hållet med!
  I de allra flesta fall går kvalitén på inläggen ner avsevärt vilket har gjort att jag har slutat läsa flera bloggar/skribenter som jag har följt flera år på deras sparresa. Jag hoppas innerligt på ett rejält börsfall så att de få bra som finns kvar inte kan/vill sluta jobba för att ägna sin tid åt "bloggen, lite småprojekt och föreläsningar". Och kanske kan några av dem som plötsligt fått orimligt mycket tid över till "skrivandet" börja jobba igen så att inläggen blir bättre :)

  Ja. Jag är bitter.

  /Kalle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kalle! Jag hoppas inte på ett rejält börsfall, men förstår vad du menar. :-)

   Tack för att du läser här. Inläggsfrekvensen kommer aldrig att bli daglig eftersom jag har ett jobb som tar en hel del tid. Och, till skillnad mot flera skulle jag inte välja att sluta jobba om jag nådde den "ekonomiska friheten" imorgon.

   Radera
 5. Ingen reklam på min blogg, någonsin. Det blir ju dessutom bara småpengar så länge man inte är Isabella Löwengrip. Det är inte för att tjäna pengar jag skriver blogg ibland, pengar kan jag tjäna på andra sätt. Bra inlägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kaizenliv. Tack för kommentar och positiv återkoppling. Jag har läst din blogg, men har missat att lägga till den i min lista. Detta kommer att åtgärdas inom kort.

   Radera
 6. Det är ju just dem punkter du nämnde som är intressanta när man läser en blogg.

  Man är ju ute efter inspiration, inte avancerad kärnfysisk analys.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Parafinns. Ja, smaken är ju som bekant olika och jag gör mig själv skyldig till en del av punkterna lite då och då, men det är inte för att driva trafik.

   Tack för att du läser och kommenterar - det uppskattas!

   Radera
 7. Ett mycket bra inlägg Egon Investor. Den enskilde bloggaren i sig kanske inte förstår det men punkterna du refererar till är pinsamt uppenbara för oss som följt utvecklingen genom åren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ganska ny inom bloggosfären och kan inte avgöra utvecklingen över tid. Jag tycker att det skrivs mycket bra, men också en del mindre bra.

   Allt passar inte mig personligen, men det har nog också en del att göra med ens ålder och "mognad" som investerare.

   Vad jag verkligen hoppas är att ingen låter sig styras av vad som genererar klick, utan tänker till själv (kanske med viss inspiration från de - i mitt tycke - bättre bloggarna).

   Radera
 8. Hej Egon!

  Intressant inlägg och ämne som jag själv varit inne och nosat på i vissa av mina inlägg. Jag har väl också märkt att flera bloggare jagar klick genom att producera kortare inlägg och mycket oftare vilket då gör att man hamnar högre upp i diverse blogglistor.

  Med det sagt så vill jag inte riktigt hålla med dig på flertalet punkter du listar ovan och inte enbart för att jag jag själv redovisar aktieinköp och månadsrapporter. Personligen tycker jag det är mest intressant att läsa om andra bloggares inkasserade utdelningar och månadsrapporter. Jag är en vän av siffror och all typ att statistik som går att mäta och jämföra tycker jag är kul och intressant. Att Dividend Mantra var så transparent med sina siffror tror jag var en anledning till att han blev så populär. Även Lundaluppen blev/är grymt populär och jag tror transparensen med bland annat inkasserade utdelningar var en viktig faktor även här.

  Tack för ett intressant inlägg och må väl!

  SvaraRadera
 9. Hej Utdelningsstugan. Tack för att du läser och kommenterar.

  Ärligt talat tycker jag också det är intressant att se verkliga siffror. Jag redovisar inte detta direkt själv, men är inte så svårt för den som läst allmän matte (heter det så fortfarande?) på högstadiet att räkna ut om man ser till senaste redovisningen av kvartalsinköpen. Kanske ändrar jag mig efter nästa inköp.

  Att betrakta sin blogg som ett slags "logg" har jag heller ingenting emot. Däremot tycker jag att det i vissa fall verkligen lyser igenom att man jagar klick och jag har då valt att till exempel valt att avsluta prenumeration to nyhetsbrev för att slippa spam (ingen nämnd, ingen glömd).

  Jag ser att jag inte har din blogg (som jag läst vid ett flertal tillfällen) i listan till höger. Det kommer att åtgärdas inom kort.

  SvaraRadera
 10. En hel del punkter i detta inlägg gör det mer eller mindre till ett ultimat click-bait inlägg, "you had me at Trafikgenererande..."

  SvaraRadera
 11. Hej Egon!

  Du har många bra poänger! Samtidigt kan jag själv tycka att månadsrapporter, utdelningssammanställnongar osv. kan vara de mest intressanta inläggen, även veckosammanställningar med länkar till blogginlägg mm. även om jag fram till idag inte skrivit något själv.

  Jag kan ju erkänna mig själv träffad på en del punkter du nämner och vill förklara lite. Jag skriver först och främst det jag vill skriva, dvs jag sitter inte och tänker om det är rätt eller vad nån ska tycka om det innan jag postar, självklart kan en del tycka att det man skriver är kass då och vissa kanske gillar det. Jag brukar skriva om en utdelningshöjning tex. när det har stor betydelse i min portfölj och jag vill dokumentera det så jag kan hitta det lätt i framtiden. Samtidigt uppskattar jag när andra bloggar nämner utdelningshöjningar eller gör korta kommentarer om rapporter.

  Jag skriver inte för att få klick, jag skriver för att jag vill dokumentera min resa och det är alltid kul med diskussion och kommentarer.

  Senast idag la jag upp en sammanställning över mina utdelningar (min första) i januari och blev totalsågad av herr anonym som undrade om jag la upp det enbart för att få klick? :) Det lät nästan som han läst det här inlägget precis innan :).

  Även om jag görstår om vissa inlägg anses som låg kvalitet så tror jag många skriver en stor del av sina inlägg som en dokumentation, själv kollar jag mycket info på mim egen blogg just för att jag vet att jag skrivit om det. Det blir som en dagbok för framtiden.

  Ha det! Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Frihetsmaskinen. Var och en får naturligtvis skriva det han/hon vill och gör man det i form av en dagbok för att sortera sina tankar tycker jag det är helt okej. Det jag personligen inte uppskattar är när det skrivs inlägg för att ha något publicerat varje dag och nästan enbart för att driva trafik.

   Samtidigt har vi ju alla som tur är lite olika intressen även inom området investeringar och baserat var vi befinner oss på vår resa inom investerandes kan nog intresset också skilja.

   Vänligen fortsätt med din stil. Jag ska ta mig en titt på din blogg inom kort. (Jag läser många bloggar och är inte helt hundra på att jag läst din.)

   Jag kommer säkert att (o)medvetet göra mig skyldig till en del punkter även framöver och då får jag kanske "äta upp min hatt". :-)

   Radera
 12. Hej Egon,

  Det är en balans. Det som säljer - drar läsare - kan ju aldrig vara helt fel. Aftonbladet kommer alltid att ha mer läsare än Svd eller DN. Och alla har sin del i värdekedjan.

  Dessutom är en del av glädjen att bygga upp sin läskrets och se att man får läsare på inläggen. Men för den som vill bygga ett företag kring sin blogg har inte så mycket att hämta i det upplägg du vänder dig mot, så det kommer bli självreglerande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just Aftonbladet försöker jag undvika i möjligaste mån, men det är inte alltid helt lätt. Di.se hamnar nästan i samma kategori i min sortering av webbsidor att läsa.

   Det är naturligtvis trevligt med många läsare och komentorer (antalet kommentarer på just detta inlägget är nytt rekord för mig).

   Tack för att du läser och kommenterar. Alltid trevlig när vi i medelklassen av bloggar får besök/intresse från "överklassen" av bloggar, vilket jag tycker att din utmärkta blogg hör till.

   Radera
  2. Det är väl lite så att när känt glädjen i många kommentarer och mycket trafik några gånger så blir man lätt mer desperat i ett försök att skapa samma känsla igen.

   I själva verket har du använt dig av ett klassiskt trick själv för att skapa trafik i det här inlägget. Nämligen att "angripa" någon eller något vilket du märker i kommentarsfältet.

   Om jag tillhör bloggöverklassen så avspeglas inte det i ett glamouröst liv tyvärr. Att försöka öka kvalitén på inläggen det minsta resulterar i massor av jobb vilket gör att jag mest är i min egen bubbla. Men här läser jag gärna.

   Radera
  3. Visst kan det bli som du skriver att man vill uppleva "lyckoruset" av ett populärt inlägg igen.

   Jag har faktiskt ett annat provocerande inlägg på lager, men sedan ska jag återgå till lite tråkigare varianter.

   Jag hoppas att livet på landet blir glamoröst på sitt eget sätt. Det verkar så när jag läser din blogg!

   Radera
 13. Hej Egon, återigen ett mycket bra inlägg! Jag tror att de allra flesta bloggare kan känna igen sig i någon av dina punkter. Personligen tycker jag att de bloggar som uppenbart bara söker klick och där nästan hälften av inläggen handlar om affiliates (gärna Tessin eller Lendify) och där man blir förföljd av nyhetsbrevsregistrering går bort.

  När det kommer till korts inlägg om bloggares köp så skriver jag dem rätt sällan på grund av de anledningar du anger men jag gillar faktiskt att läsa de inläggen på andra bloggar.

  Som det mesta i livet handlar detta om en balans. Blir det för mycket reklam och klickjagande urvattnas bloggen och då slutar folk att läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack.

   Det skrämmande är att jag ibland känner igen mig själv i en del av punkterna (så jag räknar med en del beska kommentarer framöver), även om jag inte "jagar trafik". Jag skriver ju t ex också om mina köp, men inte så ofta av bekant anledning (för den som nu vet att jag köper en gång i kvartalet).

   Radera
 14. Hej Egon,

  För egen del känner jag igen mig i ett par av punkterna (2: portföljuppföljning, 4: veckoinlägg, 6: uppföljning av sparkvot). Jag tycker dock inte att det på något sätt är oärligt eftersom inläggen har en tydlig rubrik som t.ex. "portföljen januari", "veckoplan v. 5" eller "veckosammanfattning". Den som inte finner nöje i att läsa den typen av inlägg kan enkelt välja bort dem. Jag skriver blogg för att föra dagbok över mitt sparande och just de punkterna ovan är något som jag regelbundet går tillbaka till för att följa upp och för att utvecklas som sparare. Tycker att det är kul att läsa andras inlägg på samma tema och det var själva anledningen till att jag började skriva - hade en längre tid läst flera bloggar och ville genom att skriva om samma sak vara med i diskussionen med likasinnade om något som jag tycker är en rolig hobby. Att antalet liknande bloggar fortsätter öka tycker jag därför bara är mycket roligt.

  Som flera andra har skrivit tycker jag därför också att det är allra roligast att läsa just hobbybloggares uppdateringar om sitt sparande. Många av oss må vara utdelningssparare men det är fascinerande att se hur olika strategier vi kan välja utifrån samma utgångspunkt. Utdelningsstugan inspirerar till exempel med sitt enträgna fokus på utdelningstillväxt med regelbundna köp. Krösus Sork inspirerar med sin aktiva strategi i många aktier. Miljonär innan 30 har tydligt uppsatta mål för hur många aktier han köper. Aktiepappa inspirerar med sin fokuserade portfölj med endast dussinet noga utvalda aktier. AVL recept och sparkvotsinlägg har sporrat mig till att förbättra min sparkvot. Allt det är mycket spännande och roligt att följa. De och många andra bloggare inspirerar mig att läsa på om nya aktier och kritiskt ompröva min egen strategi. Jag har både upptäckt nya aktier och kritiskt omprövat min syn på aktier jag äger.

  Ärligt talat tycker jag faktiskt att det är sällan som ens de mer renommerade bloggarna med något lysande undantag presterar inlägg som tillför mervärde jämfört med professionella artiklar. Makroanalys och aktieanalys tar jag del av på annat håll. Därför tycker jag faktiskt att behållningen är just att läsa amatörer och entusiaster som skriver för andra likasinnade som håller på med samma hobby enbart för sitt nöjes skull. Visst har många reklam och visst stör jag mig också på bloggar som översvämmas med helsidor av reklam eller nyhetsbrev. Men att tro att vi skriver för att maximera intäkter är rent trams. De årsintäkter de flesta av oss får från bloggandet kan man enkelt dra in på ett par dagars okvalificerat extraarbete på vilket kneg som helst. Dessutom till en bättre timpenning.

  Jag tycker att det tråkigaste är när det blir tendenser till elitism i bloggsfären. Det jag retar mig mest på är t.ex. inlägg som bara länkar till andra inlägg (har ändå oftast redan läst dem) eller kommentarer som raljerar över andras inlägg (har lyckligtvis förskonats själv från detta). Vi håller alla på med det här för att vi tycker att det är en fantastiskt rolig hobby. Visst kan vi alla bli bättre på att skriva men förväntar man sig att artiklarna ska hålla en professionell nivå är man nog fel ut från början. Det är lite som att gnälla på ett korplag i fotboll för att de inte spelar lika bra som IFK Göteborg eller Malmö FF. Självklart är det så, det vet de förstås om själva också. Då vill man bara säga till dem som gnäller: vilka är ni att ta ifrån dem deras glädje och drömmar?

  Det här blev nästan ett blogginlägg och vill till sist bara skriva att detta inte är menat som kritik utan mer som svar för att jag tycker att det vore roligt om du omprövar din hållning. Vore tråkigt om du skriver mer sällan för jag uppskattar att läsa dina regelbundna inlägg. Så för allt i världen Egon, fortsätt blogga för att det är roligt - för vi tycker att det är trevligt att läsa dina reflektioner - oavsett om det är en genomarbetad analys eller en hastig kommentar!

  Allt gott,
  Utlandsutdelaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grymt bra skrivet! Ha kul, tänk inte så mycket och kör på helt enkelt! :)

   Radera
  2. Hej Utlandsutdelaren. Tack för en gedigen kommentar.

   Även jag uppskattar att det finns många bloggar och tycker att de allra flesta tillför något intressant. Det jag - personligen - inte gillar är när man skriver för skrivandets egen skull och/eller för att dra trafik. Jag är absolut inte oskyldig här, eftersom jag tycker det är kul att skriva. Det jag - förmodligen hel felaktigt (som för det mesta) - "oroar" mig för att vissa kan dras med i hetsen och inte själva tänker till.

   Du har rätt i att man kan tjäna mer pengar på några timmars arbete än på att skriva blogg. Jag själv har t ex inte tjänat en enda krona på mitt bloggande. Detta är en hobby och jag gillar att kolla till min blogg lite då och då, titta i högerspalten va de bättre bloggarna (än min egen) skriver, skriva själv etc.

   Jag kommer att fortsätta blogga och ser fram emot framtida diskussioner.

   Återigen tack för att du läser, kommenterar och skriver en bra samt intressant blogg!

   Radera
 15. Grymt bra skrivet! Ha kul, tänk inte så mycket och kör på helt enkelt! :)

  SvaraRadera
 16. Ni som bloggar och haft synpunkter här. Häng med och gör v7 till kvalitetsbloggandets vecka då! Vi pratar mål och vad kvalité är v6 och så kör vi vecka 7? Ok? Se här:

  http://onkeltomsstuga.se/2017/02/till-bloggarnas-forsvar/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Onkel Tom. Bra ide! Det finns dock en "marknad" för alla typer av bloggar och jag uppskattar den relativt risk floran.

   Radera
  2. Ja, fast jag ville inte likrikta, jag vill diskutera hur vi kan höja kvalitén inom de ramar som vi jobbar för individuellt. Är du med?

   Radera
 17. Tänkvärt inlägg på alla sätt och jag ser fram emot din kommande provokation ;-)

  Jag som inte tillhör "gamla skolan" inom bloggosfären men ändå (ekonomi)bloggat sen 2014 tycker mig ana en ökande tendens till "clickbait".

  Är sannolikt själv skyldig till fenomenet ibland och om inlägget är av "god kvalitet" så håller det tycker jag att sätta en rubrik som lockar till klick.

  Det är när man lockas att klicka och så visar det sig vara ett kort "jaha?"-inlägg som frustrationen infinner sig och förtroendet minskas.

  Men det finns nog inte något rätt eller fel här även om jag tycker det är tråkigt när bevisligen duktiga skribenter omvandlas till klickjägare...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stefan. Jag håller med om det du skriver.

   Jag har aldrig fått så mycket kommentarer till ett inlägg som detta - kul! Dock så är det långt ifrån det mest lästa inlägget. En meta-diskussion kring ekonombloggar drar inte mycket publik visar det sig. I framtiden blir det mer normala inlägg.

   Mitt andra provocerande inlägg ligger på is för närvarande. Jag vill ju inte försvinna från alla länklistor. :-)

   Mvh

   Egon

   Radera
 18. Hej Egon,

  Intressant inlägg och i stora drag håller jag med dig beträffande mycket. Allt fler söker "click baits", postar inlägg som känns som de var skrivna på toaletten om att det nu finns en fond som heter X och delar ut X. Även strävan efter reklamintäkter tycks öka och här håller jag med herr Chansar Mest....tror det är fel forum.

  Hoppas att det blir en sorts bättring i denna (för det mesta) underbara bloggosfär.
  (Denna kommentar innehåller inga adlinks eller andra dolda budskap....).

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du kommenterar utan adlinks. :-)

   Radera
 19. Tjena Egon,
  Skulle du med inlevelse skriva om de där punkterna du radar upp skulle du nog få genuint intresserade läsare. Det verkar vara stort intresse kring sparkvoter och att leva kostnadsmedvetet. Jag följer några sådana bloggar och de är väldigt uppskattade.
  Själv skriver jag titt som tätt om en fin ETF som ingen hört talas om. De här inläggen är väldigt uppskattade.

  Tycker du inte det är intressant skall du naturligtvis inte skriva om dem. Skriv om det du verkligen gillar, brinner för och bryr dig om så blir nog bloggandet som bäst för både dig och läsarna.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Petrusko. Tack för kommentar. Jag ska ta mig en funderare på det här efter alla konstruktiva kommentarer. Du kommer dock inte att få uppleva att jag skriver bara för att generera trafik. Det får andra ägna sig åt. Som jag skriver i inlägget uppskattar jag det rika utbudet, även om jag retar mig på vissa inlägg/rubriker/nyhetsbrev ibland.

   Radera
 20. Med all respekt, så är väl blogginlägg av den hör typen precis det jag inte vill se i bloggosfären. Det tillför nämligen absolut noll och ingenting. JO, det tillför negativ energi, och sådana människor vill jag undvika.
  Fokusera du istället på hur du skapar en egen blogg som blir läsvärd, istället för att upplysa alla andra om vad de inte ska göra.
  Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera