lördag 26 januari 2019

Jag tog äntligen tag i det - nytt jobb!

Jag har ju ibland även på bloggen beklagat mig över mitt jobb med mycket stress, övertid (ej betald) och låg grad av lycka (bl a här).

I november fick jag slutligen nog efter ytterligare ett - i mina ögon felaktigt - påhopp från en av de högre cheferna och sökte ett nytt jobb. Processen gick snabbt och jag är nu på ett nytt jobb!

Starten har varit mycket bra och det hela känns betydligt mer meningsfullt, även om det även på detta jobb kommer att krävas en hel del övertid.

 Gladare nu.

Lönemässigt blev det ingen större skillnad, men jag är fortfarande välbetald, vilket naturligtvis är trevligt även om det finansiella inte var ett skäl till byte. (Ärligt talat hade jag förmodligen tackat ja till det nya jobbet även om lönen varit lägre.) Restiden till det nya jobbet är längre, men jag känner redan att detta mer än väl kompenseras av det mer intressanta och stimulerande jobbet. (Vi är inte så sugna på att flytta, vilket naturligtvis kan komma att ändras längre fram, mycket beroende på hur fru Investor känner.)

För januari kommer detta innebära en mycket fin sparkvot, eftersom jag fått innestående semester från det gamla jobbet utbetald. Det är med andra ord stor skillnad från januari 2018, vilken resulterade i en negativ sparkvot. Det bästa för mig hade nog varit att faktiskt ta ut den där semestern, men det gick helt enkelt inte i det tidigare jobbet, vilket jag hoppas förbättra framöver.

Att investeringarna kräver mycket lite tillsyn passar bra då jag vill fokusera ordentligt på det nya jobbet tills jag är "varm i kläderna".

Jag är glad över att slutligen ha "tagit tag" i läget och gjort något åt saken, något jag inte hade energi till att göra tidigare (då det som mest behövdes). Idag är jag en gladare människa och hoppas naturligtvis att detta håller i sig.

21 kommentarer:

 1. Först, stort grattis till nytt jobb med bättre känsla! Verkligen inte att underskatta.

  Jag har själv varit i jobbsökartagen nyss så hade gärna hört lite mer kring hur sökandet gick till? Sökte du vitt och brett och var i massa processer? Hade du pintpointat det här jobbet via kontakter? Etc etc.

  Tror att det är fler än mig som vill ha en liten rikare redogörelse för hur resan gått till :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Tioårsplanen. Tack.

   Det var inte det första jobbet jag sökt under de senaste två åren, men denna gång hade jag verkligen bestämt mig för att inte "ge upp" innan jag hade hittat ett nytt. Det jag sökte gick via kontakt och var mycket smidigt - ett par intervjuer och ett samtal om villkoren. Simsalabim!

   Radera
 2. Grattis till det nya jobbet och att du tog tag i det! :) Det bästa nu är ju att du gjort det och antagligen inte drar dig från att göra det igen om det skulle behövas. En viktig del i friheten är att våga testa nya saker. Stort grattis och lycka till på nya jobbet! :)

  Frihetsmaskinen – Följ min resa till ekonomisk frihet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Jag tror att du har rätt i att det kommer att bli lättare nästa gång (att ta tag i det alltså, kanske inte att få ett nytt jobb, vilket var "lätt", se svar på kommentar ovan).

   Radera
 3. Jag kan bara säga GRATTIS!!!
  Det är väldigt svårt att ta steget från det bekväma ut i det okända.
  Som buddisterna brukar säga; "om du vill undvika hettan, hoppa in i elden"! Gör det du är rädd för i stället för att väja undan.
  Bra jobbat och lycka till, jag tror du kommer att känna en stor lycka över att ha tagit steget.

  Mvh/ K
  http://kollpakontot.blogspot.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kpk. Tack. Det ligger något i det där med att göra det man är rädd för. Jag var modigare förr och hade på något underligt sätt låtit jobbet ta över allt mer och mer av mig själv. Frun Investor var inte heller glad som en konsekvens, men nu bättre även på den fronten.

   Jag ska ta och kolla in din blogg, vilken jag verkar ha missat hittills.

   Radera
 4. Snyggt jobbat.

  Man skall inte må dåligt på jobbet. Skönt att det löste sig

  Mvh
  AvL

  SvaraRadera
 5. Gratulerar till det nya jobbet! :)

  SvaraRadera
 6. Med innestående semesterpengar så var det möjligt med ett glapp på några veckor mellan det gamla och det nya jobbet? För det hade varit det bästa för dig - att vara ledig från att jobba under några veckor. Rent tekniskt kanske det inte kan kallas semester men är de facto det samma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för råd. Ja, rent ekonomiskt hade det varit möjligt och säkerligen det bästa, men det gick tyvärr inte att ordna på detta sätt. Nu hoppas jag att det inte blir samma läge i framtiden, men ska i sådana fall försöka få till ett glapp.

   Radera
 7. Underbart Egon, stort grattis! Fick den påhoppande chefen någon känsla av det fanns ett orsakssamband tro? Inte för att det har någon betydelse men nog är det lite gött med ett fräcka fingret till ens antagonister ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Nej, jag tror inte han anar ett samband (och så ”hög” chef att han inte bryr sig hävdar jag lite bittert). Well, well...

   Radera
 8. Hej Egon!

  Va härligt att du tog vad som för många är ett alltför stort steg.

  När du ändå är inne på förändringar så hoppas vi bloggläsare (läs undertecknad) att du inte glömmer bort att säga upp bekantskapen med Brummer Multi-strategy 2xL. :)

  Hälsningar och Lycka Till...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Christer.

   Jag återkommer till BMS 2xL. Bra att du håller ögonen på mig! :-)

   Radera
 9. Grattis Egon!
  Vet själv hur svårt det är att ta sig ur ett obekvämt ekorrhjul när det snurrar fort och man dessutom inte har stöd av den som borde stödja (chefen alltså). Snart lär du vara piggare och ha mer energi, trots resorna. Synd att du inte fick några dagar ledigt emellan, det är det värt, även om man inte gör något speciellt.
  Ser fram emot fler/oftare blogginlägg. Lycka till och krama om fru Investor ordentligt!

  Hälsningar Spargrisen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Spargrisen. Tack för dina trevliga ord och stöd!

   Radera
 10. Grattis till nya jobbet! Det är inte lätt att se alternativen när man har mycket att göra så du kanske ska vara tacksam för att de gjorde det uppenbart att det var dags.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Ja, du har uppenbarligen en poäng där. Kanske får jag tillfälle att tacka den högre chefen en vacker dag.

   Radera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera