lördag 30 januari 2021

Sparkvot 2017 - 2020

Jag hör till den lyckliga skara bland oss som både haft hälsan och inkomsterna i behåll under 2020 och håller tummarna för att det förblir så.

Sparkvoten har onekligen påverkats positivt av att arbeta ifrån hemmakontoret under majoriteten av 2020. Negativt ur "sparkvotsperspektiv" är att vi köpte en liten stuga, men för varje gång vi är där känns det som en riktigt bra "investering".

Jag tycker att vi (förutom Corona effekterna) lever ett helt okej liv ekonomiskt sett - vare sig sparandet eller utgifterna känns extrema. 

Så, med det sagt, sparkvoterna för de senaste åren:

 

Inte så illa! 

Om det inte redan har framgått så kämpar jag inte för en stigande sparkvot, även om jag följer upp denna på månadsbasis.

Med nuvarande utgifter, ett visst sparande (lägre än 51%) och ett antagande om att kapitalet växer med 4% per år är jag cirka 8 år från att kunna kalla mig finansiellt oberoende. Vad jag gör om/när det läget infinner sig återstår att se, men jag har inte ändrat inställning från tidigare inlägg i frågan. Jag tycker det bloggrannen Cornucopia skriver i sitt senaste inlägg om FIRE och (de flesta av) kommentarerna ligger nära sanningen - vi behöver alla något meningsfullt att göra och att "ligga på soffan" är nog bara skönt ett kort tag.
 

3 kommentarer:

 1. Sparkvot på 51%, mycket imponerande! Håller med om att människor behöver en meningsfull sysselsättning. Kapitalet skapar frihet att göra mer av det man vill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentar. Höga inkomster gör det lättare att hålla en hög sparkvot (om man undviker alltför mycket "livsstilsinflation". Det är i detta läge vi i vårt hushåll har befunnit oss i ett tag. Vi får se hur länge det varar, men än så länge kan vi alltså hålla en hög sparkvot utan att göra dramatiska avkall på vad jag tycker är en mycket bra livskvalitet.

   Jag läste igenom inläggen på din nystartade blogg. Intressanta tankar. Jag lägger till dig i min blogglista.

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
   1) Love Spells
   2) lösning och botemedel mot all sjukdom
   3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom
   4) Äktenskapstavlar
   5) Graviditetsförtrollning
   6) Breakup Spells
   7) Döden
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
   via {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...