torsdag 23 mars 2017

Index vs. Hedge: Tvåhundratusen kronor investerade

De av er som kommer förbi denna lilla blogg emellanåt känner ju till att jag sedan in maj 2016 utför ett (inte längre så litet) praktiskt experiment med regelbundna investeringar i en indexfond samt en hedgefond (detaljer och upplägg).

På totalen ligger jag i skrivande stund 2 000 kr plus, med klar fördel för indexfonden. En liten graf över utveckling och värde över tid presenteras nedan.


6 kommentarer:

 1. Spännande experiment. Blir kul att följa. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Den planerade tiden är kanske lite kort för att dra några slutsatser, men jag kanske väljer att fortsätta om inkomsterna så tillåter (vilket jag naturligtvis hoppas).

   Radera
 2. Intressant!

  Warren Buffett kör ju ett tio-årigt vad mellan S&P500 indexfond och hedgefonder, och nu är det bara ett år kvar. Har skrivit lite om tävlingen här:
  https://sensimsteps.blogspot.se/2017/03/buffett-sopar-banan-med-hedgefonderna.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner till detta och skrev om det i första inlägget kring mitt lilla experiment. Definitivt intressant och värt att hålla ögonen på!

   Radera
 3. Självklart kommer index vinna! Men det är ändå kul med experiment. Ser fram emot att läsa om uppdateringen. Ha en go helg Egon!

  /Aktiepappa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag brukar säga: Den som lever får se. Jag har ju trott på en större nedgång på börserna ett bra tag (därav min "fegisportfölj"), men haft helt fel ett bra tag nu. Tack för kommentar och trevlig helg!

   Radera