tisdag 28 mars 2017

Nyemission i Advenica - kursen ner 13,5%

Min lilla krydda Advenica visar sig nu i behov av en nyemission. Inte helt oväntat, men en utspädning på 25% (fyra gamla aktier ger rätt att köpa en ny aktie för 14 kr) påverkar naturligtvis kursen och kursen gick ner ca 13,5% under gårdagen.Bolaget meddelar att detta är för att kunna satsa även på icke försvarsrelaterade områden.

För egen del ligger mitt lilla innehav fortfarande på plus och det visar sig att min intuition (läs tur) vid senaste tillfället för inköp att inte köpa då kursen gick över 20 kronor visade sig vara rätt (i skrivande stund).

Årsstämman ska fortfarande ta det formella beslutet, men förutsatt att den gör det får vi aktieägare förtur till att teckna nya aktier i maj, vilket jag planerar att göra. Jag planerar också att köpa fler aktier i nästa inköpsrunda (dvs denna och nästa vecka).

Som jag skrivit innan är denna aktie en "krydda" (under 2% av aktieportföljen) och förknippad med hög risk. Att jag gillar bolaget och tror på det kan av den kloke investeraren tolkas som en kontraindikator.

Jag är fullt medveten om de klassiska tecknen i diverse "förhoppningsbolag" med upprepade nyemissioner, men tror faktiskt att detta lilla bolag kommer att visa sig gå bra på sikt. Tiden får utvisa om jag får rätt, eller om detta är ett nytt Eniro. Det är dock kul att följa bolaget, något man givetvis kan göra utan att vara ägare, men med egen insats blir det naturligtvis mer spännande.


2 kommentarer:

 1. Det där låter nästan som mitt innehav i Seamless distribution. Man vet inte om man ska skratta eller gråta åt dem. Som tur är har jag hunnit med ett par vändor in och ut så att jag ligger ganska bra till i alla fall.

  /Aktiepappa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ajdå. Jag hoppas bli glad i slutändan och ligger för närvarande på ett litet plus. Fint att det verkar ha ordnat sig för dig till slut - det inger hopp!

   Radera