lördag 26 augusti 2017

Chockade (varning för trams)

Jag gjorde återigen misstaget att läsa en artikel från den av mig bojkottade Aftonbladet. Där fanns som så ofta förr att läsa en artikel om en grupp människor som samtliga blivit chockade. Chock fick jag lära mig är en ganska stark reaktion, så låt oss kolla upp vad ordet egentligen betyder:

Ursprunget verkar komma från engelskans "Shell shock", dvs när en granat/bomb eller mostsvarande slår ner i närheten och vad som då händer med en. Utan att gå alltför djup in på detta finns det fysisk och psykisk chock, men sammantaget kan man säga att man åtminstone är ur balans ett tag och att starka reaktioner kan uppkomma även viss tid efteråt.

Så döm om min förvåning (OBS, ej chock och kanske med viss ironi) när man ser följande:Dessa stackars cyklister har alltså drabbats av ett kraftigt trauma för att någon stoppat deras cykellopp några kilometer från mål. Någon skadad? Någon död? Nej. Någon chockad? Ja, alla! (Enligt Aftonbladet i varje fall).

Efter detta stopp var de deltagande som tur var inte mer påverkade än att de kunde starta om och slutföra loppet. Vilka senare komplikationer och men samtliga chockade senare drabbades av framkom tyvärr inte i artikeln.

Än värre var naturligtvis att det var kvinnor som tävlade. Det var säkert också en man som sabbade loppet. Det är dock en annan debatt väl värd för någon annan att ta upp, kanske under parollen genusterrorism.

Ibland blir man lite trött. Jag orkar inte ens länka.

4 kommentarer:

 1. Härligt trams, dagens medier behöver fylla på med oväsentligheter. Kan hålla med, man blir bara trött. Mvh Dividend500

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du orkade kommentera - det motiverar!

   Radera
 2. Funderat ofta på vad felet är med Sverige. Efter at ha läst summeringen av Explaining postmodernism så klarnar det mesta. Och tyvärr är det många postmodernister på höga poster i SVerige. Vi kommer aldrig få ordning på detta.

  https://aroadtoindividuation.wordpress.com/2017/06/11/explaining-postmodernism-by-stephen-hicks-summary/

  Då gemene man inte vet vad postmodernism är så går vi tyvärr en mörk tid till mötes, postmodernisterna är ju bland annat anti-upplysningen, mot vetenskap, sunt förnuft och anti-väst.

  Mvh
  Peter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Peter. Tack för kommentar och länk till en gedigen text. Jag hoppas naturligtvis att vi lyckas få ordning på "detta" i Sverige. Med "detta" kan väldigt mycket avses, men jag antar att du t ex syftar på utmaningar kring att ta hand om de som nyligen kommit till Sverige (jobb, skola, boende osv.).

   Radera