söndag 15 oktober 2017

Index vs. hedge - nu med vinst!

I brist på annat såhär på hösten kan jag meddela att för närvarande ligger mitt index vs. hedge experiment på ett svagt plus på totalen (+1,1%).

Total har 330 000 kronor investerats så långt.

Naturligtvis har den senaste tidens uppgångar på börserna gjort att indexfonden dragit ifrån och kompenserat för hedgefonden utveckling.

Utvecklingen över tid kan den intresserade se nedan (klicka för större bild):


4 kommentarer:

 1. Fyfan vilken rutten Hedgefond.
  Varför valde du just den?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har att göra med de kriterier jag satte upp (automatik, via Avanza utan extra avgifter etc.). Se gärna första inlägget kring det lilla experimentet: https://egoninvestor.blogspot.se/2016/05/index-kontra-hedge-ett-falttest.html

   Tyvärr får jag hålla med dig om graden av ruttenhet. Dock instämmer fondens ledning i detta och "skyller på" den låga volaliteten som inte passar deras modeller. Suck.

   Radera
 2. Ofta tycker jag att hedgefonderna verkar bara blanda in ränteförvaltning för att få högre sharpekvot. Det kan man göra själv genom att köpa indexfond & räntefond tillsammans.
  Det man vill ha från hedgefonden är lite smarta pengar, som inte bara följer-John.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentar. Baserat på utvecklingen för Lynx sedan inlägget skrevs verkar pengarna placerade där förvaltas på ett smartare sätt jämfört med tidigare - trevligt!

   Radera