fredag 29 september 2017

2017-Q3 Aktieportföljens värde och fördelning

Årets tredje kvartal är avklarat (åtminstone på Stockholmsbörsen), inklusive kvartalets inköp och jag kan därmed summera det jag kallar aktieportföljen (dvs depån där jag har alla mina aktier, men även mitt index vs hedge experiment och en del pengar parkerade i räntefond for framtida köp).

Det är med glädje jag kan rapportera ett "all time high" för portföljen.

Aktieportföljens värde: 3 807 849 kr

Förändring i värde sedan senaste kvartalsslut: +56 075 kr (+1,5%)
Insättningar sedan senast: 0 kr
Utdelningar sedan senaste kvartalsslut (före skatt): 6 780 kr

Om jag beräknar möjligt månadsuttag med 3% "säker uttagsfaktor" blir det 9 520 kr/månad. Inte fy skam, men en bit kvar till att räcka för att leva på för mig.

Fördelningen mellan aktier i portföljen:


Lundbergföretagen B 14%
Industrivärden C 13%
Statoil 12%
Spiltan 11%
Investor B 10%
Telia Company 10%
H&M 8%
BlackPearl 7%
Castellum 7%
Handelsbanken B 4%
Advenica 3%

Fördelning över tid kan som vanligt ses på innehavssidan vilken nu uppdaterats.4 kommentarer:

 1. Snyggt! Ska sammanställa q3 jag med i helgen, kommer dock inte se lika lysande ut för min del med min övervikt i HM... Nåväl, vad är väl en bal på slottet? =) Mvh Kneg

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-) Jag tror (läs hoppas) på H&M, men verkar inte överens med övriga delar av bloggosfären kring detta. Jag kommer att kolla in din sammanställning när den publiceras.

   Radera
 2. Fin portfölj :-) Hur ser du på Statoil som investering på lång sikt? Tänker på allt prat om miljön och elbilar mm framöver. Jag köpte själv Nordnet Superfonden Norge när Statoil låg på 100 kr. Men sålde av snabbt med 20% vinst då jag tycker oljeinvesteringar känns osäkert på lång sikt. Man kan säga att jag bara köpte för att Statoil var billigt just då samt en svag norsk krona. Kommer tex Statoil tjäna bra med pengar om alla bensinbilar har blivit utbytta mot elbilar om 20 år? Eller är det främst inom andra områden Statoil tjänar sina pengar? Är bara lite intresserad allmänt när det gäller oljebolag.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis till bra vinst! Jag själv ligger på plus på mina Statoilaktier och har även fått en hel del i utdelning. Jag tror på Statoil på sikt, även om jag naturligtvis inser att många (alla?) tror på fortsatt låga oljepriser. Jag tror(!) inte det är så enkelt.

   Radera