måndag 18 juni 2018

Fotbollsläkarna - lösningen på köer och annat inom sjukvården!

Det har väl inte undgått någon annan än bloggrannen Sparo att fotbolls VM har börjat.

En sak jag har funderat en längre tid på är om vi inte under de flest matcher kan se lösningen på problemen med köer och långa vårdtider i turneringar som dessa.

Se själv i valfri match: En spelare kan gå från att spela fotboll i världsklass, till nära döden, få lite mirakelspray alternativt helande beröring från lagets läkare och tillbaks till att spela fotboll i världsklass inom loppet av 2-3 minuter! Otroligt!

Nära döden.

Jag vet inte om det är sprayen eller fotbollsläkarna som gör det, men ett enkelt förslag vore ju naturligtvis att dessa läkare (inklusive mirakelspray) anställs inom den normala sjukvården och därmed är vårdköer, vinster i välfärden och andra problem lösta. Givetvis ser man till att dylika medicinmän endast är med en turnering så att man får fler över till att behandla normalt döende och kanske t o m friskare än så patienter i större utsträckning i hemlandet.

Problem med att färre konsulter behövs till att bygga Europas dyraste sjukhus i Sverige, på gränsen till tomt sjukhus och annat överlåts i Landstingen att hantera.

För övrigt föredrar jag rugby eller australisk fotboll - där är det inte så mycket gnäll och primadonnefasoner.


6 kommentarer:

 1. Tror det är sprayen och läkaren. Ibland behöver man i stort sett bara tänka på kunden ev visa sig för kunden. Så har deras IT-problem löst sig. "Automagiskt" kallar vi det för! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-) Placebo effekten även inom IT - wow!

   Radera
 2. Funkar det likadant även på damsidan, med spray och medicindoktor? Eller är det en manlig åkomma att placeboeffekten slår in så extremt snabbt?
  Hmm, kanske räcker med random person utrustad och utspringande med läkarväska och vit rock för att miraklet ska inträffa, här pratar vi verkligen vinster i välfärden.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis - tänk vilka otroliga vinster i välfärden man skulle kunna åstadkomma med ett gäng sådana här doktorer.

   Utan att veta misstänker jag att fenomenet inte är lika utbrett inom damfotbollen, men jag kan ju ha fel. Av någon anledning har jag lite högra tankar om tjejer.

   Radera
 3. Intressant att samhällets friskaste och med vältränade individer kan gå från toppform till "nära döden" för nästan ingenting alls och sedan bli botade med en klapp på axeln och lite receptfritt liniment. Slutsatsen måste då bli att dessa superhjältar inte varit sjuka på riktigt utan att det är deras stora ego:n som fått sig en törn och måste tröstas. :-)

  Kunde bara den breda masssans åkommor botas på samma sätt hade vi aldrig haft någon vårdkris i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur har du mage att ifrågasätta äktheten i deras lidande? Tycker du inte synd om dem som ligger där och vrider sig i smärta? :-)

   Radera