måndag 22 april 2019

Omröstning i IPCO (fd Blackpearl) - enkelt och uppskattat!

Mina aktier i Blackpearl omvandlades till aktier i International Petroluem Corporation då Blackpearl köptes upp för en tid sedan (se inlägg).

Detta är en av mina två aktier i oljesektorn.

Förutom att jag i skrivande stund ligger cirka 10% plus på mitt innehav (vilket jag haft en lång tid och därmed ligger "efter" index) noterar jag en annan trevlig nyhet: Jag fick ett brev från självaste VDn med information om den kommande årsstämman och ombads att lägga min röst på de beslut som ska tas.


Ett brev från "min" VD Mike.


Mitt innehav är litet, men jag uppskattar att bli tillfrågad och framförallt att det var mycket enkelt att rösta online, något jag inte varit med om i något av mina innehav tidigare. Valen gällde antalet styrelseledamöter, vilka dessa skulle vara samt vilken firma som skulle vara revisor.

Med mitt lilla innehav gör väl min röst varken till eller från (förutom att jag gick helt på styrelsens linje i alla beslut), men det är ändå trevligt att höra ifrån "mitt" bolag och få chans att vara med i processen. Att åka och närvara på årstämman som går av stapeln den 7:e maj i Toronto känns inte så aktuellt nämligen.

På tal om årstämmor kan jag rekommendera bloggrannen Bessers mycket intressant reflektioner kring årsstämmorna i några av de svenska bankerna.

En annan trevlig nyhet är att det under påsksemestern dök ner en årsredovisning från Lundbergs i brevlådan. Något att läsa såhär på helgdagen.

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera