lördag 30 november 2019

Utdelningsåret 2019 till ända

I och med utdelning från Equinor (f d Statoil) häromdagen har utdelningsåret gått till sitt slut. Sammantaget har utdelningar motsvarande 125 314 kr (före skatt) inkasserats och därmed uppfyllt årets mål på 120 000 kr med råge.

Över tid ser utvecklingen bra ut:


Även tidigare år har jag ju fått utdelningar, men jag redovisar här från 2015 vilket råkar sammanfalla med bloggens start och min "nya" stragegi för det här med investeringar.

Jag har inget direkt mål för just utdelningar 2020. Jag är ju som bekant, inte medlem in Trossamfundet Utdelningsinvesterarna. Dessutom planerar jag inte att köpa fler aktier 2020, så det blir helt enkelt upp till de bolag jag har att antingen dela ut mer eller mindre. Att sitta och göra prognoser för detta är inget jag vill lägga tid på.

Även om jag som sagt inte lägger alltför mycket fokus på just utdelningarna, är det ändå trevligt att ha i snitt över 10 000 kr i månaden i utdelning. Detta är dock före skatt.


6 kommentarer:

 1. Stort grattis och bra jobbat!

  Inget kommer gratis och jag hoppas att du verkligen tar åt dig av denna bedrift!

  Stora applåder från Motala!

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sofokles. Det är ju alla människor i bolagen jag investerat i jag ska tacka, men jag förstår hur du menar.

   Radera
 2. Haha, en riktigt fin stapel det där. Jag gillar också "trossamfundet utdelningsinvesterarna". :)


  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevligt att man kan glädja självaste Aktiepappa! Tack för att du tittar förbi.

   Radera
 3. Där ligger jag i lä!
  Jag tänker lite "vad spelar det för roll om de delar ut en stor summa som jag återinvesterar eller om kursen på aktien stiger med lika mycket". Visst kan det psykologiskt vara trevligt att få ut vinsten cash, och sen göra vad jag vill (återinvestera, skaffa fler aktier i nåt annat bolag eller köpa champagne och fira...), men inget hindrar ju att man säljer av lite om det behövs till husrenovering, drömresan eller barnens körkort.

  Spargrisen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Spargrisen,

   precis! Hade jag "bara" tänkt på utdelningen hade jag inte köpt aktier i vare sig Lundbergs eller Spiltan, vilka båda gått mycket fint sedan inköp. (Jag har inga planer på att sälja, så pengarna är långt ifrån "i fickan", men i skrivande stund ser det bra ut.)

   Radera