fredag 19 augusti 2016

Jag har gett bort tusen spänn!

Ibland bara händer det - ert eget ego (dvs jag, Egon, alltså) tänker på andra än sig själv!

Det finns ju ganska många människor som har det betydligt sämre än jag själv och även om jag inte riktigt hittat formen för hur jag kan bidra praktiskt vet jag vilken icke-korrumperad välgörenhetsorganisation det är som gäller - Läkare utan gränser. (Jag orkar inte gå igenom alla andra alternativ med diverse välavlönade fd politiker, korruptionsskandaler osv. som  gör att de går bort i min bok.)

Bland annat jobbar man i Syrien, där historien kommer att döma "oss i väst" hårt för att inte ha tagit tag i situationen.

Sagt och gjort, en hel tusenlapp blev det denna gång:

En fin text kan man få som tack. Det hade väl inte kostat så mycket extra att få en fin logga på tack brevet (pdf via mail), men det kanske bara de som bidrar med större belopp får.


Jag har även tidigare donerat i annans namn, t ex som födelsedagspresent till den som redan har allt. Det var ganska uppskattat faktiskt.

Läkare utan gränsers hemsida kan man bidra och trycka ut ett gåvobevis (som kanske har en fin logga).


4 kommentarer:

 1. Fin tanke och gest! Brukade för flera år sedan skänka pengar till Röda korset med jämna mellanrum. Men efter att ha varit på deras huvudkontor i Stockholm på jobb vid mer än ett tillfälle slutade jag ge. Finns givetvis organisationer jag även idag skulle kunna tänkas ge till. Tack för en bra blogg! ☺

  SvaraRadera
 2. Jag ger aldrig något till insamlingar, det skall gå på det ohemult enorma biståndet - och jag vill be att ingen skänker något till de sk entrévärdarna från Rumänien först då kan vi slippa eländet!
  Förbud vore optimalt men kan dröja, tyvärr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med om de s.k. entrévärdarna och insamlingar ger jag heller aldrig till. Däremot vissa organisationer enligt ovan.

   Tack för kommentar.

   Radera