torsdag 10 november 2016

Slut på depå-abstinens - en månad utan att titta på depån - hur gick det?

Efter en månad av planerad depå-abstinens var det idag tillåtet för mig själv att att logga in på depån igen. Något sugen var det spännande att trycka på den där loginknappen igen.

Det har ju visat sig att trots lite demokratiska övningar i väst och annat som har hänt att aktieportföljen har gått ganska bra:


Lundbergs har tuffat på och ligger nu på +63% sedan köp. Inte så illa alls. (Ett tidigare inlägg om att jag inte köper mer i Lundbergs, men behåller hittar den intresserade läsaren här.)

Den kanske största överraskningen är att mitt innehav i BlackPearl för första gången på mycket länge ligger på plus (ett tidigare inlägg om att jag behåller denna aktie trots tuff utveckling kan ni hitta här)!

Fördelningen i portföljen ser numera ut så här (jag inkluderar inte det torra krutet som ligger i depån redo för inköp i slutet av kvartalet):
Telia är faktiskt den enda av aktierna som ligger på minus (-7%) och den utdelning som kom in var visserligen välkommen, men täcker tyvärr inte upp tappet i värde. Jag kan trösta mig med att Telia inte utgör en stor andel av portföljen (ännu).

Så, vad har jag upplevt som positivt och negativt under denna månad av depå-abstinens?

+ ingen lockelse att köpa/sälja aktier utanför uppsatt regelverk

+ även om jag känner att en månad är ganska lång tid utan att logga in, vill jag inbilla mig att jag nu har ett minskat behov av att logga in dagligen, vilket känns bra

- inte så kul att "bara" läsa andras uppdateringar samt ekonominyheter utan att kunna se hur mina egna innehav utvecklas

- jag sparade nog ingen tid alls på att inte logga in, utan spenderade "vunnen" tid på att surfa runt istället (vilket har varit intressant och lärorikt - det skrivs mycket bra saker i bloggosfären)

- ingen chans att skriva otroligt intressant blogginlägg om hur portföljen utvecklas


Med facit i hand verkar de som förordar en passiv strategi ha rätt (även om en månad är en väldigt kort tid för att kunna dra en "vetenskaplig" slutsats kring detta). Tråkigt är bra med andra ord. Rackarns.

4 kommentarer:

 1. Välkommen i mål! Tror att det kan vara en nyttig erfarenhet, samtidigt som jag inte alls lockas av tanken i dagsläget. Tror dock att dagen kommer, om några år.

  Någon speciell dag i veckan som kändes extra jobbig att inte vara inloggad på?

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack.

   Nej, jag kan ärligt talat inte säga att någon speciell veckodag var jobbigare än andra.

   Radera
 2. Jag förstår dig med dina få bolag behöver du knappast gå in särskilt ofta...

  SvaraRadera