lördag 16 december 2017

Ålarens i portföljen

”Du ditt j-a ålarens” är kanske inte det mest smickrande man kan bli kallad. (Vi pratar alltså om det som rensas bort när man rensar ål för den som inte förstår uttrycket.)

Tyvärr finns det en del ålarens i min portfölj för närvarande:

H&M -30% sedan inköp
BlackPearl -32% sedan inköp

Ska dessa rensas bort, dvs säljas? Ånej - här säljs inte i första taget, inte! Den gode herr Kavastu hade sålt för länge sedan (se intressant intervju här).

Jag tror dock inte på någon snar vändning i dessa bolag, men jag har ju min strategi att endast sälja ifall någon form av skandal nedskriven och vägrar av princip sedan några år att bryta mot mina uppsatta regler.

Tyvärr har jag fler innehav som ligger på minus i skrivande stund (Handelsbanken -7% och Telia -1%) men de räknas inte in i kategorin ålarens.

I övrigt ligger innehaven på plus med Spiltan (+1200%!) som ohotad etta.

4 kommentarer:

 1. Svårt det här med HM till exempel. Känns någonstans som at de står på så mycket erfarenhet, kvalité och kompetens att de borde kunna förändra sitt koncept så det passar marknaden bättre. Sen tar det väl tid för en jätte att byta skepnad. Kommer ligga kvar precis som du. Och känner att det ska bli intressant att följa HM på deras resa in i framtiden. För nog har de väl en given plats där? Mvh, Atlas Investo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, nog tror jag att de har en framtid allt. Synd bara att vägen dit verkar svår. Jag behåller som sagt mina aktier och hoppas på bättre tider.

   Att vi får se en utdelningssänkning (om nu resultat speglar kursen) skulle inte förvåna mig.

   Radera
 2. Ser det på samma sätt. Har redan räknat in utdelningssänkning när jag ökat tidigare i år och har höjd för en sänkning till 8 kronor. Kommer inte sälja utan ger det lite mer tid. Däremot ökar jag endast för att bibehålla en något lägre portföljandel på högst 5 procent på ett par års sikt. Dvs ökar lite men inte tillräckligt för att bibehålla samma portföljandel som tidigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I slutet av tredje kvartalet utgjorde HM drygt 8% av min portfölj. Idag är det såklart en lägre andel, men jag har inte räknat efter. Med facit i hand steg jag in i aktien för tidigt och för fort.

   Jag är fullinvesterad i HM och kommer inte att köpa fler.

   Radera