torsdag 26 december 2019

Mål 2020

Med ett nytt år kommer nya löften. För 2020 blir antalet precis som vanligt 10 stycken, men med mer fokus på hälsa/träning, dels därför att det är bra för mig, men också för att investerandet går med ganska stora drag av automatik nuförtiden.


Ekonomiska mål
Resan mot den finansiella friheten fortsätter utan att vi för den skull snålar, utan lever ett - i mina ögon - liv i överflöd och är mycket lyckligt lottade. Målen nedan är tänkta att hjälpa oss på den resan.
 
1) Hålla mig till mina investeringsregler

2) Spara minst 30% av inkomst efter skatt


En hemsk(t effektiv) maskin. Direkt relaterat till mål nr 3 och 7. Indirekt till flera andra.

Fysiska/hälsorelaterade mål
Vi lever alla i våra kroppar och förutsatt att vi har mat för dagen, är det kanske det mest viktiga vi har att ta hand om, givetvis med förhoppning om de positiva hälsoeffekter dessa medför. En god hälsa är ju värt många sparade kronor, om inte annat i - allt annat lika - lägre utgifter för medicin etc.

3) Ro på vatten, ro på roddmaskin, åka längskidor eller springa sammanlagt 1500 km under året

4) Fullfölja ett halvmaraton på under 2 h

5) Kunna göra 40 ordentliga armhävningar

6) Kunna stå i planka i minst 2,5 minuter

7) Kunna ro 5 km roddmaskin på under 19:00

8) Genomföra mer än 300 träningspass

Dessa kan vara så korta som "7 minuter" (vilket det finns populära appar kring), t ex en uppsättning armhävningar, situp, stretching(!) osv., men jag tror mycket på att regelbundet göra åtminstone något med kroppen.

9) Gå både till tandläkaren och tandhygienisten

Ja, jag hör till de fullvuxna karlar som har stor respekt rädsla för att gå till tandläkaren. Dumt, jag vet, men så är det och genom att sätta upp detta som ett mål kommer det att bli av. Så enkelt är det.

Andra mål
Även själen ska ha sitt och nedanstående kategori får väl sorteras in under "annat".
 
10) Läsa minst 10 böcker

Målen för 2019 gick det inte så bra med. Jag siktar på full pott för 2020, även om det kommer att bli tufft.

Målsidan kommer att uppdateras inom kort.

Hur ser era mål ut för 2020? Är de nedskrivna? Offentliga? Endast av ekonomisk natur?


6 kommentarer:

 1. Bra och inspirerande mål! Jag blir väldigt sugen på att testa 5 km på roddmaskin. 19 minuter känns grymt snabbt :) Har du något särskilt lopp du vill klara SUB 2 på halvmaraton? Mina mål för 2020 håller på att skrivas ned just nu och kommer offentliggöras på söndag, men det kommer vara såväl finansiella som icke-finansiella mål.
  Ska bli superspännande att följa dina mål under 2020!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Ja, för att komma under 19 minuter på 5 km roddmaskin måste jag träna och pressa en hel del. I dagsläget ligger jag runt 19:30, så det är en bit kvar minst sagt.

   Jag siktar inte på något särskilt halvmaratonlopp, men för att det ska ha chans att funka får det lov att bli ett med hyfsat plan sträckning.

   Radera
 2. Bra mål. Jag tog din uppställning (tack!) och mina egna funderingar och sammanställde mina egna mål för 2020. 2021 hoppas jag kunna lägga in prestationsmål liknande dina (fast på lägre nivå...) men för nästa år får det räcka med aktivitetsmål och viktmål.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste just ditt inlägg kring målen för 2020. Låter bra att du "kommer igång", även om jag vill minnas att du åker Vasaloppet regelbundet, vilket är imponerande!

   Radera
  2. Har åkt många gånger men inte de senaste dryga fem åren. Hela träningen faktiskt föll ihop då.

   Radera
  3. Ah, okej, då förstår jag. Lycka till med att ”komma tillbaka” in i träningen.

   Radera