söndag 4 december 2016

Fotbollens stjärnor vill inte bidra till den gemensamma välfärden

Vi känner ju alla till skådespelartalangerna hos diverse fotbollsstjärnor. Samtidigt kan vi imponeras av fotbollsläkarna som ofta inom minuter klarar av att läka en nästan döende spelare till sådan nivå att denna kan spela fotboll i världsklass igen. Tänk om vi hade sådana läkare i den normala vården - köerna hade varit borta på en kick (haha)!

Nåväl, nu visar det sig att det - som så ofta där det förekommer större mängder pengar - pågått ganska avancerade skatteupplägg med t ex bolag i skatteparadis.

Jag spelar ju inte ens, så mina bolag i Karibien behöver ni väl ändå inte kolla på.


Det är tydligen ett nätverk av undersökande journalister (European Investigative Collaborations) som har kommit detta på spåren och undersökt under lång tid. Under de närmaste veckorna kommer vi att njuta av det ena avslöjandet efter det andra.

Dags för popcorn med andra ord.

4 kommentarer:

 1. Hur är det man säger.... mycket vill ha mera! Ronaldo och alla andra fotbollsspelare som gömmer undan pengar i olika skatteparadis etc. Skäms på er!

  SvaraRadera
 2. Tror tyvärr inte att de skäms. Iaf inte Ronaldo. En mer verklighetsfrämmande människa är svar att hitta!

  Tack för headsupen (och ordvitsen;)) Egon. Ska bli kul att se vad som kommer fram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg du händelsevis hur han (Ronaldo alltså) blev skadad tidigt i EM finalen, men när de gick och vann raskt tog på sig lagkaptensrollen igen och stod i händelsernas centrum. Något osympatiskt måste jag tillstå, men jag är ju lite gammaldags.

   Tack för kommentar.

   Radera