fredag 1 juni 2018

Spiltan - detta otroliga innehav

Efter fin utveckling på oljepriset kunde jag i samband med att aktieportföljen stänge över 4 miljoner konstatera att Statoil Equinor var största innehavet i portföljen.

Efter senaste månadshandeln i "hobbyinnehavet" Spiltan - vilket jag skrivit om många gånger - är detta inte längre fallet, utan Spiltan har med ett värde på 562 500 kr(!) återtagit topplaceringen i portföljen. Mitt innehav har växt med drygt 1800% i skrivande stund.
Otroligt!

Well, well, jag har ju inte sålt, så "vinsten" är inte säkrad, men detta är en fantastisk utveckling.

Detta förklaras till mycket stor del av Spiltans innehav i Paradox Interactive som haft en fantastisk utveckling:Jag har tidigare förordat (när mitt innehav i bolaget endast gått upp med ynka 859%) att Spiltan skulle sälja av detta innehåll, men i nuvarande läge är det bara för mitt ödmjuka ego att krypa till korset och tacka och ta emot.

Jag kan inte fatta att det är sant och tänker ibland tanken hur det hade sett ut om jag satsat mer från början. Otäckt, eller hur? :-)


4 kommentarer:

 1. Riktigt snygg investering i Spiltan Egon. Om de bara skulle notera sig på en "riktig" börs så skulle kursen sticka ytterligare. :)


  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, inte omöjligt alls. Samtidigt påminner jag mig om att mitt "gamla jag" då med mycket stor sannolikhet hade sålt för länge sedan.

   Radera
 2. Ursäkta dum fråga men vilken Spiltanfond avses?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej FEB. Här avses aktier i bolaget Spiltan (moderbolag till Spiltan Fonder som sköter de fonder du förmodligen tänker på). Jag ska i framtida inlägg påpeka att det är aktien Spiltan jag pratar om för att undvika missförstånd.

   Radera