fredag 1 februari 2019

Sparkvot och frihetsgrad januari

I och med att vi kommit in i ett nytt kvartal och jag summerar mina tillgångar i slutet av varje kvartal, har vi nu ett nytt värde i täljaren för att beräkna sparkvoten. 3% av mina tillgångar är alltså ett annorlunda värde nu (lägre) än det var i förra kvartalet. Nedgången är på hela 7% och har naturligtvis inverkan på frihetskvoten.

Sparkvoten påverkas dock inte av detta och hamnar för januari på mycket fina 59%. Jämfört med januari 2018 då jag landade på en sparkvot på -6% (dvs spenderade mer än jag hade i inkomst) är detta en fantastiskt förbättring. Detta beror till stor del på att inkomsten var betydligt högre pga utbetalning av innestående semester från mitt förra jobb (inlägg) och även lägre utgifter än för ett år sedan då även en dyrare semester finansierades.

Frihetsgraden sett till de genomsnittliga utgifterna de senaste tre månaderna halkar ned till 49%.

Över tid:

 

Bland övriga viktiga nyheter: Den uppmärksamme läsaren har säkert noterat att den reklambanner som fanns överst på bloggen har tagits bort. Den gav i stort sett ingen intäkt och nu återfinns reklam endast i högerspalten för den som orkar skrolla neråt. Jag läser med avund om de bland bloggrannarna som drar in hundra- och t o m tusenlappar i månaden på sina bloggar, men i ärlighetens namn lägger de naturligtvis ner mer jobb än jag (är beredd att lägga ner) och har mer intressanta saker att förkunna.

3 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tack. Det är lättare med "plötsliga" extrainkomster (såklart). Förra året lyckades jag få ihop 39% i sparkvot, vilket jag är mycket nöjd med. Vi bor dyrt (och trivs bra) och jag tycker inte att vi snålar, även om jag gärna sparar där det går.

   Mvh

   Egon

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera