fredag 5 april 2019

Kvartalets inköp: Bahnhof - en nykomling i portföljen

Kvartalets inköp har avklarats och med tanke pa att kassan börjar sina blev det på totalen inga större inköp, men likväl ett nytt bolag som gjorde entré i portföljen:


2019-04-02 köptes 3000 st Bahnhof in för 24,67 kr/aktie


Jag har länge velat äga detta bolag som äntligen kommit ner i pris till för mig mer rimliga nivåer, även om det naturligtvis finns anledningar till detta. Däremot är detta enligt vissa ett kvalitetsbolag med stabilt kassaflöde. Jag kan varmt rekommendera Investerarens podcast med VDn Jon Karlung.

Fördelningen i portföljen ser efter detta inköp ut enligt nedan:


Equinor (fd Statoil) 11.4%
Lundbergföretagen 11.0%
Spiltan 10.6%
Investor B 10.5%
Industrivärden C 9.8%
Castellum 8.9%
Telia 8.2%
Handelsbanken B 7.4%
IPCO (fd BlackPearl) 7.2%
Skanska B 6.3%
H&M 4.5%
Bahnhof 1.8%
Catena Media 1.8%
Advenica 0.6%


Totalt värde ligger på 4 119 225 kronor, en uppgång med drygt 70 000 kr från senaste officiella avslutet för bara några dagar sedan!

Framöver ser jag inte att jag kommer att tillföra mer pengar till aktieportföljen, utan far handla för de utdelningar som trillat in. Detta kommer även fortsättningsvis att ske I samband med kvartalsskiften.

När jag (denna gång) påbörjade uppbyggnaden av portföljen satte jag en del regler jag är nöjd med att ha lyckats följa i snart tre år.

Att samtidigt "lyckats" ha öka det nominella värdet med över en miljon kronor (I skrivande stund) är inte sa illa, men beror till stor del på tur med vissa inköpta aktier, bland annat Spiltan, Equinor (fd Statoil), Lundbergs, Investor och Industrivärden. H&M är en av surdegarna som påminner om ens egen otillräcklighet även på detta område.

I skrivande stund har portföljen 14 bolag och jag har satt som gräns att ha maximalt 15 innehav, sa över tid och när pengar finns tillgängliga kommer förmodligen ytterligare ett bolag att göra entré I portföljen.

Innehavssidan är naturligtvis uppdaterad.3 kommentarer:

 1. En stabil portfölj du har där. Men, jag ser en katt mitt bland hermelinerna. Vad gör CTM där?
  Mvh investera-pengar.blogspot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-) Efter köp gick CTM upp 20% och jag var mäkta nöjd. För tillfället ned 30%. Jag tror att de har en framtid och diversifierar mina andra innehav. Vad gör att du inte gillar CTM om man får fråga?

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera