torsdag 31 december 2020

Aktieportföljen 2020-Q4

Inte heller det här kvartalsslutet visade sig portföljen kunna stänga över den där svåröverkomliga femmiljonersgränsen, även om den på dagens näst sista handelsdag faktiskt lyckades med just detta. En nedgång just den 30/12 (årets sista handelsdag) gjorde att portföljen slutade på 4 963 827 riksdaler. 

Detta är en ny högstanotering för portföljen, vilket man tacksamt skriver in i historien. På tal om historia ser portföljens utveckling över tid ut som följer:Året avslutas med följande fördelning i portföljen:

Spiltan 15.8%
Lundbergföretagen 13.4%
Investor B 12.1%
Industrivärden C 10.8%
Castellum 8.4%
Bahnhof 7.6%
Skanska B 6.4%
Equinor (fd Statoil) 6.3%
Telia 5.5%
Handelsbanken B 5.0%
H&M 4.2%
IPCO (fd BlackPearl) 2.4%
Axfood 1.0%
Catena Media 0.7%
Advenica 0.6%

 

Värdeförändringen över året blev tyvärr sämre än index, men jag återkommer till det.

 

4 kommentarer:

 1. Att under enstaka år prestera under index hör processen till. Det viktiga är mer att inte förlora några pengar (rule nr. 1).

  Du har 100 % koll och genom detta är sannolikheten mycket liten att du, när du väl bestämmer dig för att kasta in handduken, stå som en förlorare.

  Med hopp om, såväl bildligt som bokstavligt, ljusare tider!

  /Cristofer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Cristofer - vänliga ord som lindrar mitt "lyxproblem". Allt väl inför 2021!

   Radera
 2. Jag har inte masserat alla siffror än men jag tror att även jag kommer ligga under en del populära index. I år så hoppade fokuset från bolag som tjänar pengar till små bolag som gör saker som låter coolt och varken dina eller mina bolag gör sådana saker.

  SvaraRadera
 3. Tack, Daniel. Ja, det är inte så hög "spänningsfaktor" i de bolag jag äger andelar i, men jag hoppas det går bättre under 2021. Bahnhof har dock gått mycket bra på sistone och jag tycker alla bolag i portföljen håller på med vettiga saker som "borde" löna sig över tid, men det verkar krävas en del tålamod...

  SvaraRadera