söndag 1 januari 2023

2023

Det finns mycket att önska sig under året som kommer, t ex att Ukraina lyckas vinna kriget mot Ryssland, att "vi i väst" står bakom Ukraina, att de ekonomiska tiderna blir bättre etc. På ett (ännu) mer personligt plan önskar jag mig såklart att man har hälsan, inte får sparken osv.

För egen del har jag förutom förhoppningar ingen aning om vart det tar vägen, men bland de saker som ligger inom min kontroll finns hur jag förhåller mig till mina investeringar. 

I all korthet hoppas jag inom det ekonomiska området ha självkontrollen att göra så lite förändringar som möjligt samt automatisera mina investeringar i den utsträckning det går. 

Jag är nöjd med de aktier jag har in min portfölj och kommer att för de pengar som finns att köpa fler aktier bland befintliga innehav. 

Månadsöverföring för inköp av fonder från den lön som förhoppningsvis kommer att komma in under året har satts upp. Här är min målsättning att spara undan ca 20% av lönen efter skatt (vilket jag slagit med råge de senaste åren, men som automatisk överföring känns det rimligt i mitt läge - ett lyxläge, jag vet).

Jag har som målsättning att logga in på min depå mindre än 12 gånger under året, vilket jag vet blir svårt. Det finns nämligen inget egentligt syfte med att logga in oftare om inget dramatiskt inträffar i något av mina bolag, vilket jag nog får reda på via nyheter och/eller bättre bloggar.

Tiden som frigörs planerar jag att ägna åt mer produktiva saker såsom att jobba, träna, läsa, laga god mat osv.

Är detta ett nyårslöfte? Nja... jag lovar åtminstone att ha det som målsättning att infria ovan punkter (att "politikerlöfte" med andra ord.

Har ni några mål/löften/målsättningar för det kommande året måhända?

Gott nytt år och slava Ukraini!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar