torsdag 7 maj 2015

Tidig pension - nej tack


Man ska aldrig säga aldrig, men även om jag en dag skulle befinna mig i den lyckliga situationen att jag lyckades spara ihop tillräckligt med kapital en vacker dag för att med t ex 4% årlig avkastning kunna täcka våra utgifter, skulle jag verkligen vilja sluta jobba?

Alla är vi olika - bloggrannen Per Penning verkar sikta på att pensionera sig vid 57 års ålder och har gjort lite beräkningar på detta. Mr Money Moustache menar på att även om man slutar jobba, så betyder det inte att man slutar arbeta.


Jag själv strävar efter att ha en vacker dag ha möjligeten att sluta jobba för pengarnas skull, men välja att jobba kvar för att jag tycker att det är intressant. Under pauser i tentaläsandet brukade jag och en studiekamrat fantisera om att kunna säga till chefen efter avslutad löneförhandling att de kunde skicka pengarna till Röda Korset eftersom vi ändå inte behövde dem. Riktigt där är jag inte ännu, tyvärr. 


I ärlighetens namn jobbar jag nog lite för mycket och har inte alltför många tidkrävande hobbies som jag skulle vilja ägna hela dagarna åt. Den som lever får se (som befälen sa i lumpen). 


Under tiden fortsätter jag att spara i mina portföljer, anpassar min investeringsstrategi allteftersom de blir "fulla" och funderar på hur mycket jag behöver komma upp till för att nå den där punkten när egentligen inte skulle behöva mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar