söndag 2 april 2017

Mål 2017 - status

Jag publicerade för en tid sedan mina mål för året och tänkte att det är dags för en liten uppdatering. den minnesgode kommer ihåg att jag hade fyra ekonomiska mål och sex mer relaterade till träning och hälsa.

Låt oss börja med de ekonomiska:

1) Ha en sparandegrad över 30% av nettolönen under 2017. - OK
Här måste jag erkänna att jag inte haft tillräcklig koll för att kunna ge en siffra, men är ganska säker på att jag ligger strax över plan i skrivande stund. Jag måste komma ikapp med mina beräkningar helt enkelt.


2) Hålla mig till mina investeringsregler oavsett hur marknaderna beter sig. - OK
Jag har hittills endast köpt under kvartalsslut och inte investerat utanför mina egna regler.

3) Spara undan/investera tillräckligt för att köpa två nya aktier i aktieportföljen. - OK
Med mina reglar där jag max får ha fem aktier i vilka jag inte är fullinvesterad är detta inte helt enkelt. Tidigare i veckan var det dags för köp och jag kunde köpa in mig i en ny aktie (och valet föll på Castellum).

4) Komma fem procentenheter närmare den finansiella friheten. (Definierat som ökad investering, ej värdeutveckling - vare sig positiv eller negativ). - OK
Se punkt 1 ovan.

Så långt ser det alltså bra ut, även om jag borde se tal att tälja upp mer ordentligt så att jag kan komma med exakta siffror.Över till träning och hälsa:

5) Kunna göra 40 ordentliga armhävningar i sträck. (idag: 20 st) - EJ OK
Här ligger jag efter, eftersom jag av olika anledningar inte tagit mig tid (läs varit för lat) för att ägna mig åt armhävningar. 

6) Kunna utföra plankan i minst 120 sekunder (idag: 70s). - EJ OK
Se punkt 5 ovan.

7) Ro 5 km roddmaskin på under 19:30 minuter (idag: 20:45 min). - EJ OK
Även här ser det tufft ut, men här kan jag faktiskt skylla på att roddmaskinen befinner sig i flyttlasset sedan några veckor tillbaka.

8) Åter kunna springa 10 km på under 60 minuter (idag: 68 min). - OK
Jag har börjat springa lite mera och klarar idag av att springa 7-8 km i ett tempo som understiger 6 minuter per kilometer. Ett par tre kilometer till och sedan är jag i hamn!

9) Väga under 100 kg (idag: 106 kg). - OK
Den ökade löpningen har hjälpt mig även här, men även vågen befinner sig i ovan nämnda flyttlass, så något exakt värde går inte att få. Om jag får gissa väger jag idag 103 kg, så jag är på rätt väg!

10) Läsa minst 10 böcker under året (varav max 5 jobb- eller ekonomirelaterade). - EJ OK
Här ligger jag lite efter plan. Jag har läst två böcker och en fjärdedel av året har gått. 

När det gäller tränings- och hälsomålen ser det med andra ord mer bekymmersamt ut, tyvärr.


Summa summarum ligger jag okej till på sex av de tio målen, men när det gäller träningen ligger jag onekligen efter och här måsta jag skärpa till mig. När väl flytten är överstökad hoppas jag komma tillbaka med bättre nyheter.

Hur går det med dina mål för året?

4 kommentarer:

 1. Snyggt jobbat mes målen! Ett tips när det gäller armhävningar, gör 100st om dagen. Alltså målet är att per dygn göra 100st armhävningar. Du kommer automatiskt vilja göra fler i sträck för att får avklarat och utvecklingen går rätt snabbt.

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
 2. Tips för att tappa kilon... Skippa brödet till frukosten. Har gjort underverk på min egen vikt. Saknar jag bröd? Ja dom första tre veckorna! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har dragit ner på vitt bröd och vet att man inte ska äta sju skivor omtagen som det sades förr. Tack för tips!

   Radera