tisdag 19 december 2017

Utdelningar 2017 och prognos 2018

Årets sista utdelning har trillat in (från Statoil) och summerar årets utdelningar till 75 493 kronor (före skatt). Ett välkommet tillskott. Telia sänkte utdelningen under året och jag har ju som bekant en del aktier med låg och till och med utan utdelning. Jag fokuserar ju som bekant - olikt andra - inte på det här med utdelningar.

Under året har fler aktier köpts in och räknar jag på samma utdelning som för 2018 ligger prognosen för 2018 års utdelningar på drygt 82 000 kronor (före skatt). Att HM sänker sin utdelning under 2018 vore inte helt otroligt i mina ögon. I övrigt räknar jag med oförändrade utdelningar, vilket kanske får anses vara lite försiktigt. I fondportföljen ska jag ju som bekant skifta bort från den OMXSB ETF vilken gav utdelning under 2017.

Bildresultat för dividend

Det vore ju trevligt att spräcka 100 000-kronorsgränsen, men 2018 ser inte ut att bli det år då det händer, även om fler Castellum och Handelsbanken planeras att köpas in om pengar finns tillgängliga.

Jag har inte så mycket pengar kvar att investera och räknar därmed inte med några dramatiska ökningar vad gäller utdelningarna. Naturligtvis kommer utdelningarna att investeras, men det återstår att se om det blir i bolag som delar ut eller inte (eller kanske fonder utan utdelning - jag har t ex mitt index vs. hedge experiment att slutföra).

4 kommentarer:

 1. Hej Egon!

  Ett stort Grattis till dessa fina siffror tillika fina prestation!

  Sköldpaddan vinner... alltid!

  Önskar dig en trevlig jul!

  /Sofokles

  SvaraRadera
 2. Tack Sofokles. Jag är något besviken för vissa val av aktier och utvecklingen under 2017, men är glad över alla utdelningar som lite plåster på såren.

  God jul även till dig!

  SvaraRadera
 3. Vad landade utdelningarna efter skatt på? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cirka 30% lägre, eftersom jag inte har något ISK konto.

   Radera