torsdag 1 november 2018

Äntligen inloggningsdags igen - ner med 204 000 kr!

Min oktober-karantän från depån är över och jag kan äntligen se hur det har gått under den hemska oktober jag läst om på andra bloggar och i tidningarna.  Dessutom kan jag se vilka fina reaerbjudanden jag missat, vilket det också skrivits om på diverse bloggar.

För att börja bakifrån: Jag har inte missat några reaerbjudanden alls, eftersom jag (som bekant för den lilla läsekretsen) endast handlar runt kvartalsskiften.

Aktieportföljens värde har naturligtvis (och tyvärr) minskat, men faktiskt med mindre än jag trodde baserat pa domedagsstämningarna som rådet i vissa läger. Min aktieportfölj hade turen att faktiskt gå ner mindre än index under oktober: "Endast" ner med 5% jämfört med indexets 7,5%. Värdemässigt räknat en nedgång på drygt 204 000 kronor. Pengar det också som det brukar heta (även om det naturligtvis inte handlar om en realiserad förlust).

Sura oktober 2018. Grön linje är depåns värde och gul linje SIXPRI. (klicka för större bild).

Extra surt är att portföljen åter gått ner under 4 miljoner kronor i värde. Knappt, men ändå:

Var hittar man vinnarna och förlorarna under månaden som gått då? I toppen hittar vi faktiskt portföljens nyaste bolag Catena Media (inköpt i senaste köprundan). I botten hittar vi "kryddan" Advenica som ju inte gör någon glad. (När Advenica bytte logga och flyttade sitt huvudkontor från Lund till Malmö anade jag oråd, men behöll mina aktier. Fel av mig...)


Oktober bjöd ju också på en utdelning från Telia, men det kommer i den normala sammanställningen efter nästa kvartalsslut.

Hur gick din portfölj i oktober? Gjorde du några affärer baserat på börsens utveckling?5 kommentarer:

 1. Hej!
  Klarade mig med -2,15% vilket gjorde
  att jag slog mitt jämförelseindex SIXRX
  med ca 5%!!
  //Jojje

  SvaraRadera
 2. Hej Egon!
  Klarade mig med en nedgågn på knappt 3%. Det är jag glad för. Om man nu kan vara glad för en nedgång?

  Jag köpte lite Swedbank för att de gick ner så mycket i Danskehärvan. Annars inga köp pga nedgången i Oktober.

  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej PB?

   Jag tycker man får vara glad de gånger man klarar sig bättre än index. Kanske inte så imponerande, men för en amatör likt en annan, inte så illa ändå. Jag hoppas dina Swedbank utvecklar sig väl. Själv tror/hoppas jag på tråkigare Handelsbanken.

   Radera
  2. Ja så är det nog.

   Det får tiden visa. Tror ändå bank blir helt okej på långsikt.

   Mvh PB?

   Radera