söndag 2 oktober 2016

Fullsparad i fondportföljen!

Jag är numera "fullsparad" i fondportföljen. Den minnesgode drar sig till minnes att jag har en strategi där jag sparar in i olika depåer (fegis-, fond-, aktie- och hedgeportföljen) upp till ett i förväg fastsatt belopp och därefter gör inköp i dessa portföljer enligt uppsatta regler, se innehavssidan för en sammanfattning.Fegisportföljen och hedgeportföljen har varit fulla under en längre tid och alla nya sparpengar har fördelats 50/50 på fond- och aktieportföljen. Fondportföljen har under kvartalet fått in en hel del pengar och är nu alltså "full". Detta betyder dock inte att alla pengar ligger i fonder, eftersom inköp ska ske månadsvis och per automatik, men jag kan alltså från och med nu "föda" aktieportföljen med alla nya sparpengar och göra mina inköp där enligt mina uppsatta regler (t ex inköp endast runt kvartalssluten).

Allt annat lika kommer jag alltså framöver att köpa mer aktier än tidigare.

Hur klok denna tajming visar sig vara kan endast framtiden utvisa. Jag förväntar mig viss turbulens på marknaderna i och med det amerikanska presidentvalet, men låter inte det förändra hur jag investerar.

3 kommentarer:

 1. Jag tycker att det är för bökigt att dela in ekonomin i olika portföljer, men det vore nästan värt det bara för att få ha en "fegisportfölj".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Själv tycker jag att det förenklar att hålla mig disciplinerad. Vem vet, en vacker dag kanske jag mognar och konsoliderar allt till en portfölj.

   Tack för kommentar.

   Radera
  2. Vet inte om det är mognare, men jag känner mig själv och vet att för mycket statistik och redovisning för mig själv kommer ta onödig tid från annat.

   Radera