onsdag 2 november 2016

Visa aktieportföljen i detalj?

En del väljer att skriva en del om sina köp/sälj, andra beskriver fördelning i sin aktieportfölj och en del sammanställer hela sin balansräkning på sina anonyma eller icke anonyma bloggar. Bland de som löpande visar hela sin portfölj vill jag tro att flertalet väljer att blogga anonymt, något jag kan förstå. 

Jag bloggar ju anonymt, men har fram till nu valt att inte publicera storleken på min aktieportfölj utan endast fördelning mellan innehaven. 

Vad tycker ni, bör man redovisa sin portfölj i detalj, varför (inte) samt vad är för/nackdelar kring detta?

12 kommentarer:

 1. Det är ju upp till var och en och var ditt syfte med bloggen är. För min del är det också den egna redovisningen, jag har inga andra siffror utan de som jag lägger upp på sidan. //Dividend500

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentar. Jag har ingen avsikt att lägga upp hela min privatekonomi, men funderar på att dela med mig mer detaljer kring min aktieportfölj.

   Radera
 2. Som med det mesta tycker jag att man gör som man vill. Den som vill gå ut med namn gör det, den som vill visa sin portfölj gör det, och den som vill göra både och gör så.

  Själv bloggar jag i eget namn, skriver om mina affärer, men preciserar varken storlek eller fördelning. Detta eftersom jag tycker att mina innehav saknar allmänintresse. Jag skriver om aktier, men är inte expert och vill inte att det ska verka som att jag tycker det.

  Och storleken är ju också bara ett sätt att försöka lägga tyngd bakom sina ord. Möjligen gör det skillnad om portföljen är på ren hobbynivå eller pengar man kan leva på, men det lär man i de flesta bloggar kunna läsa mellan raderna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentar. Jag kommer att hitta ett sätt jag känner mig bekväm med. Din blogg är toppen - fortsätt så!

   Radera
 3. Portfölj med vidhängande transaktioner är ju vitsen med bloggandet är min åsikt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentar. Jag ska fundera på om jag kan komma dig til mötes. :-)

   Radera
 4. Blev själv inspirerad av Lundaluppen när han visade både portföljstorlek och hur stora inköp han gjorde. Tyvärr har han valt bort detta nu. När någon jag föjer gör ett köp eller sälj på bloggen tycker jag det är av mer intresse om man vet storleken av affären. Samt varför man väljer att göra som man gör. En del bloggare kan man fundera hur stora affärer de gör egentligen när det kan vara massvis med affärer på en månad i en eller flera aktier. Det är ju skillnad att investera några hundra kronor per gång eller 100 000. Sen följer massvis med småsparare investeringarna. Jag tycker man kan vara anonym och stå för hur mycket man investerar. Men det är ju upp till var och en :) Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommantar. Till skillnad från andra är jag ganska dålig på att motivera varför jag egentligen köper aktie x, något jag definitivt kan förbättra. Jag håller med om att storleken har viss betydelse, så kommer förmodligen att ge lite mer detaljer framöver.

   Radera
 5. Jag tror det är smartast att bara visa fördelningen. Någon gång vill du kanske gå på en aktiepub eller på annat sätt socialisera och då är det skönt att kunna släppa anonymiteten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, eller gör jag som en del andra och slutar redovisa storlek när det närmar sig ett läge då jag ska framträda i offentlighetens ljus, något jag inte planerar att göra inom överskådlig framtid.

   Tack för kommentar.

   Radera
 6. Har som utgångspunkt att vara hyfsat transparent och redovisa såväl köp, sälj och innehav, så som jag själv gärna läser om detsamma på andra bloggar. Om någon skulle vara intresserad av att ta rygg får man såklart sedan själv anpassa sin positionsstorlek till sin egen strategi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentar. Jag återkommer i ämnet när det är dags för nästa köp (dvs i slutet av kvartalet).

   Radera